• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
   

  SAKLI-ŞİFA

En iyi sağlıkcı insanın kendisi ne yiyorsan o sun

Sebzeler temizleyici meyvalar besleyici dir

 Bu site geçek dili ve imla ile ”edebiyatcı tarih felsefe ve veya editor” taraflarından düzeltirilerek yazılmamış ve bu site yazarı “tamamen terçübesine ” göre yazmış olarak sunulmuştur. 

Yaşam şavaşını kazanan kazanacak güçlü ve hızlı olan değildir “ inandığı yolda doğrulukla doğrularla ” yaşama yaşatmak için sabır ile ilerleyen yaşamda başarılı yer tutar ve onu hiç bir güç kimse durduramaz defalarca yıkılsada saklı-şifa 
ENVİDA TOKEN CANLI GRAFİK
ENVİDA CANLI GRAFİK 
BORSA YAZMANIZ KAFİ
ENVİDA STAKE TOKEN
ENVİDA STAKE TOKEN
EDATAPP
 EDATAPP SÜRÜCÜ PANELİ
H
AYDİ BAŞLAYALIM
SİTE MENÜSÜ SAKLI-ŞİFA
SİTE HARİTASI SAKLI-ŞİFA
TAKVİM SAKLI-ŞİFA

SAÇ BAKIMI VE HASTALIKLAR SAKLI ŞİFA

SAÇ BAKIMI VE HASTALIKLAR
SAÇ DÖKÜLMESİ
Vitamin bölümlerini okuyun B 3 6 9
Saçların ömrü 3 gün ile 3 sene arasıdır. Doğal ömrünü dolduran saçlar dökülür. Günümüzde saç dökülmesi daha çok hastalıklar ve dış etkenlere bağlıdır. Özellikle mide hastalıkları, stres, mineral ve vitamin eksikliği, dengesiz beslenme saçların dökülmesinde etkilidir.

Saç kökleri şekil olarak soğan gibidir. Kök kılcal damarlardan beslenir, Dengesiz beslenme sonucu kanda saçları besleyecek gıda azalır, saçlar dökülür. Başa giyilen takkenin, örtülen bezin sentetik olması da saçın hava almasını  engellediği için dökülmelere sebep olabilir. Saç dökülmesinin diğer sebebi düşük ph lı şampuanlardır.
Bitkisel tedavi: Stres çayının içilmesi saç dökülenler mutlaka gerekir. Sinameki, sirke, papatya kaynatılıp saça friksiyon yapılırsa saç dökülmesini önler.

Bol miktarda “hurma yenir, bal şerbeti içilmeye devam edilir. Doğal zeytinyağı sabunlar kullanılır. Mersin yaprağı kaynatılıp saç sık sık yıkanır. Saça haftada bir kına yakılır.
Yumurta sarısı, zeytinyağı karışımı saç diplerine sürülüp 3 5 saat bekletilir.
Saç dökülmesine çözüm sunan bitkilerden biri de karanfildir.
10 15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atılıp 10 dakika demlenir. Hazırlanan bu çay saç derisine masajla uygulanır.

SAÇ KEPEĞİ
Saç derisinin kendini yenilerken ya da bir hastalık sonucu kepek şeklinde dökülmesidir. Deri kuruluğundan, çinko eksikliğinden ay çiçek yağları fazla kullanmaktan ya da mikroptan kaynaklanabilir.

Bitkisel tedavi: Kafa sirkeyle 10 günde bir yıkanır. Pelin otu kaynatılıp içine tuz karıştırılır, kafaya sürüldükten 3 saat sonra ılık suyla yıkanır.
Yumurta sarısı, ev yoğurduyla karıştırılıp saç diplerine sürülür 3 5 saat sonra saçlar ılık suyla yıkanır.

Unutmayın bu kürler saç derisini besler, saç bir kere beslenince ömür boyu gidecek hali yoktur. Saçınız kepeklenince tekrar uygulayınız.
Dulavratotu da saç kepeğinin giderilmesinde kullanılan bir şifalı bitkidir.

KELLİK
Vitamin bölümlerini okuyun B3  6  9
Saç dökülmesinde açıkladığımız sebeplerden dolayı, saçların tamamen dökülüp kafanın çıplak kalmasıdır. Genetik sebepler, beslenme yetersizliği, yanık, travma gibi hallerde ortaya çıkar. Saç dökülmesinin en çok rastlanan sebeplerinden biri de hormonla bozukluklardır.

Adrojenik hormon sorunlarının yaşanması sonucu saçlar önce zayıflar, sonra da dökülmeye başlar. Çağlar boyu insanoğlu kelliğin ilacını bulmak için uğraşmıştır.
Ne kadar şifalı bitkilerle uğraşan varsa hepsinin hayali kel ilacını bulmaktır.
Saçla, kellikle ilgili önemli gerçekler vardır. Saç çıkartmak sabır ve süreklilik ister. Saç hücreleri ölmemiş kellerden saç çıkarmak, saç dökülmesini önleyen bitkilerle mümkündür. Bu da yüzde 5 nispetinde bir olaydır. Yeni doğan çocukların saçları tüy iken 3 5 yaşına gelince saça benzer.

Bitkisel tedavi: Kelliğin tedavisinde kullanılan en önemli bitki ısırgandır.
Bir tutam ince kıyılmış ısırgan kökü bir litre suyun içine atılarak 8 10 saat bekletilir. Daha sonra 4  5 tutam ısırgan yaprağı ilave edilerek kaynatılır. 10 dakika üstü kapalı şekilde dinlendirildikten sonra süzülür. Bu su ile saçlar ve kafa derisi 5 dakika boyunca yıkanarak masaj yapılır. 4 hafta boyunca yapılacak bu uygulama için her gün yeni bir karışım hazırlanmalıdır.

Bu işlemden sonra ısırgan otu tentürü ile friksiyon yapılır. İsterseniz 3 4 günde bir yaparak bu uygulamaya devam edebilirsiniz. Böylece saçlarınızın dökülmesi durur, saçlar daha canlı ve parlak olur.
Lavanta ve karanfil suyu ile saçları yıkamak da saç dökülmesini önlemek için  başvurulacak yöntemlerdendir.

SAÇ KIRAN
Saçların tutam tutam dökülmesine yol açan bir hastalıktır. Başta mikrobik olmak üzere birçok sebebi vardır. B vitaminin eksikliği, mide ve bağırsak iltihapları; magnezyum, kalsiyum, çinko eksikliği aşırı stres de bu hastalığı artırmaktadır. 

Bitkilerle tedavisi: Tedaviye başlarken stres çayı ile başlamak şarttır. 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp günde 3 su bardağı içilir. Pelin otu sirke ile kaynatılıp kafa her gün yıkanır.

Bazı berberler mikropları öldürmek için sirke ruhu ile kafayı yakarlar. Doğru bir yöntem değildir. Tüm saçınızı kaybetme riski bile vardır.

Bir baş sarımsağı ezip zeytinyağı ve sirke ile merhem haline getirin. Bu tertibi her gün saç Kıranlı yere sürün, iyice yedirin ve bekletin Bu karışımı 2-3 kere tekrarlarsanız kabuk bağlayıp saç çıkacaktır.

SAÇ BAKIMI
Saçın birçok özelliği; rengi, uzama hızı, kalınlığı ve kıvırcıklığı; kalıtımsal olmasına rağmen, pek çok şifalı bitki yüzyıllar boyunca saçların bakımında kullanılmıştır.
Her ne kadar saçlar kuru, yağlı, normal saçlar diye ayrılmaya çalışılsa da bize göre tüm saçlar normaldir. Saçlarımızı yağlı, ya da kuru görünmesine sebep olan kişinin hayat tarzı, beslenme şekli ve yediği gıdaların saçlarına yansımasıdır.

Örneğin çok baharlı yağlı ve şekerli gıdalar tüketen insanların saçlarının yağlı olma ihtimali yüksektir. Ayrıca içinde ilaç katkısı olan şampuanların düzenli aralıklarla kullanımı halinde saç ve şakaklar üzerindeki etkisi de dikkate alınmalıdır.

Stres, hormon değişiklikleri, uykusuzluk, aşın sürelerle güneşte kalma, kimyasal saç tedavileri, saç yıkama ve boyama da saç sorunlarına sebep olur.

BİTKİSEL SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ
Saç Toniği-Güçlendirici: Saç dökülmesini önleyen, güçlendiren, sıklaştıran, saç tellerini kalınlaştırıp sağlamlaştıran bitkisel ekstreler ve vitaminler içerir. Her sabah saç diplerine nemlendirecek kadar uygulanır. Parmak uçları ile saç diplerine masaj yapılır.
Durulanmaz, şekil verilerek saçı gün boyu beslemesi sağlanır. Bileşimi: minerali giderilmiş su, alkol, gliserin, B3 ve B5 vitaminleri, civanperçemi, ısırgan, adaçayı, ıhlamur, papatya, biberiye ve tere tohumu ekstreleri.

Saç Bakım Yağı-Besleyici: Yıpranmış saçları onaran, dökülmesini önleyen, güçlendiren, parlaklık ve sağlıklı görünüm veren aromatik yağlar ile; besleyen, nemlendiren, koruyan vitamin ve bitkisel yağlar içerir. Haftada bir kez tüm saç diplerine parmak uçları ile ovularak uygulanır. Tüm saça yedirilir.

Saçta en az iki saat bekletildikten sonra doğal şampuan ile yıkanır. Bileşimi: Zeytin, Susam, Ceviz, Tatlı Badem, Buğday Tohumu, Hint, Defne Yaprak, Ardıç, Mersin, Biberiye, Çörek otu, Nane, Adaçayı Yağları ve E Vitamini.

Bütün bu yağların gerçekten çok faydası vardır. Özellikle cilt bakımlarında doğal yağların çabuk ve iyileştirici özellikleri artık kanıtlanmış durumdadır. Hazır kremlerde birçok katkı maddesi vardır.

SAÇ TEDAVİLERİ:
Saçların erkeklerde ve kadınlarda dökülmesinin en büyük sebeplerinden biri de strestir. Kadınların saçlar için kullandığı kozmetik ürünleri de saç dökülmesine sebep olmaktadır.  

Bunların dışında kafada ya da vücutta meydana gelen yaralar, ameliyatlar ve ağır bir hastalık sonrasında tedavi için kullanılan ağır ilaçlar da saç dökülmesine yol açabilir,
Saçlar belli bir yaştan sonra yavaş yavaş dökülmeye ve seyrelmeye başlar. Saçlar önce yukarıdan dökülmeye başlayıp sonrada yanlara doğru geçer ve dökülme devam eder. Saçların dökülmesini engellemek için yulaf, lahana, mercimek, ceviz, yumurta, beyaz peynir, fındık, üzüm, erik, et suyu, buğday kullanmaya özen gösterilmelidir.  

İŞTE SİZE BİRKAÇ REÇETE
Kullanılan malzemeler: Ada soğanı, çam sakızı, zeytinyağı veya (Hatmi çiçeği, kına, kişniş, turp suyu)
Hazırlanışı: Bütün malzemelerden birer tutam alınarak bir kaba konulur. İyice karıştırılarak merhem haline getirilir. Saçların döküldüğü yerlere sürülür.
Kullanılan Malzemeler: Isırgan otu, adaçayı, çördük otu, mercan köşkü, dulavrat otu, su.
Hazırlanışı: Üç tutam ısırgan otu, üç tutam adaçayı, iki tutam dulavrat otu, iki tutam mercan köşkü, iki tutam çördük otu beş bardak su ile beraber bir kaba konur ve kaynatılır. Kaynatılan malzemeler soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra saç diplerine masaj yapmak suretiyle uygulanır.

Çınar yaprağı, karabaş otu, çitlembik, kına yaprağı, kitre, gelincik, ceviz kabuğunu iyice kaynatın saçın döküldüğü yere sürün.
Kuru saçlar ile parlak olmayan saçlar, şampuanlanmadan önce sıcak yağ tedavisinden fayda sağlar.

Yukarıdaki karışımlarda kullandığınız şifalı bitkilerden birini ve çok doymamış bitkisel yağlardan birini kullanarak bir şifalı bitki yağı yapabilirsiniz. Sözgelişi, şeftali çekirdeği içi yağı, badem yağı ya da Ayçiçek yağı gibi. Seçenek olarak, 6 damla esans yağını badem yağı ya da herhangi bir bitkisel yağa katınız.

Yağı ılıtın. Küçük bir miktarını avucunuza dökün, ellerinizi ovuşturun. Sonra şakağınıza bastırıp saç telleri boyunca masaj yapın. Gerekiyorsa bu işlemi tekrar edin. Başınızı bir folyo ya da banyo bonesi ile örtün. Sonra sıcak suya batırılıp suyu sıkılmış bir havluyu başınıza iyice sarın. Havlu soğuyunca sıcağıyla değiştirin. Böylece 20 dakika bekleyin ve sonra saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

GÜÇLÜ BİR ŞİFALI BİTKİ ŞAMPUANI:
Bebek şampuanlarından bir fincan alın. Buna 2 yemek kaşığı seçtiğiniz şifalı bitkiyi kaynatarak elde ettiğiniz öz ile 4 damla esans yağını ekleyin. Hepsini iyice karıştırın ve normal şekilde kullanın.

SABUN RENDESİ ŞAMPUANI:
Yağlı saçlara iyi gelir. 2 yemek kaşığı sabun rendesini 570 ml. su içinde 30 dakika süreyle ağır ağır kaynatın ve saçlarınıza uygulayın.

GÜLSULU CANLANDIRICI:
Şampuanları kullanırken bu, saçı temizleyip canlandırmanın en iyi yolu gülsuyu kullanmaktır. Gülsuyu yerine portakal suyu ya da yağlı saçlar için lavanta kullanabilirsiniz.

Burada gülsuyuna daldırmak üzere bir kenarı 10 cm. olan 8-10 muslin ya da dantelden kare kumaş parçalarına ihtiyaç duyacaksınız. Gülsuyuna daldırılan muslini sert kıllı bir fırçaya sarıp bununla saçın ayırdığınız bölümüne vurarak kirleri çıkarın. İşlemi öteki kumaşları fırçaya sararak saçın öbür bölgelerinde yapıp artık hiç kir çıkmayana kadar sürdürün. Bu işlem aynı zamanda saça özel bir koku verir.

EVDE SUSUZ ŞAMPUAN YAPIMI
Bu yöntem, saçınızı yeniden hızla canlandırmanın yoludur. 2 yemek kaşığı toz halindeki karakafes otunu 2 yemek kaşığı toz ararot ile karıştırın. Saçı küçük tutamlar halinde kaldırıp arasına bu toz karışımını serpin. Tozların saçtaki yağları emmesi için 10 dakika kadar bekleyin ve sonra güçlü şekilde saçlarınızı fırçalayın.

Kuru şampuan, yatalak hastalar için ya da hastalıklardan dolayı duş alamayacanlar için çok uygundur.

SAÇ BAKIMINDA KULLANILAN ŞİFALI BİTKİLER
Kakao yağı güzellik ve bakım ürünlerinde kullanılan popüler malzemelerden biridir. Kuru ve yıpranmış saçlardan şikayetçi olanlar kakao yağından büyük ölçüde faydalanabilir.

Çeşitli sebeplere bağlı olarak yıpranmış olan saçlarınızı zeytinyağı maskesiyle onarabilirsiniz. Zeytinyağıyla saç bakımı için saç derinize 10 15 dakika zeytinyağıyla masaj yapın.

Yağın saç derisine iyice nüfuz edebilmesi için yağı sürdükten sonra saçlarınızı ısıtılmış havluyla sarın ve yağı 2 3 saat saçınızda bekletin.1 ölçek sirkeyle 6 ölçek suyu karıştırarak saçlarınızı bu suyla durulayın. Sirke zeytinyağının daha kolay çıkmasını sağlayacak ve saça doğal bir parlaklık verecektir.

Nane yağı saç derisine iyi gelir ve dolayısıyla saç köklerini güçlendirerek saçların daha sağlıklı olmasını sağlar.

Ayrıca dulavratotu kökü, karakafes otu, mürver çiçeği, gülhatmi, maydanoz, adaçayı ve ısırgan da kuru saçların bakımı için uygun şifalı bitkilerdendir.

Aynısefa, atkuyruğu, limonun suyu, oğul otu, lavanta, nane, biberiye, kara pelin, ısırgan ve kekik daha çok yağlı saçların bakımı için kullanılır.

Kepeği önlemek için: dulavratotu, sarı papatya, soğan ve sarımsak, kaz otu, maydanoz, biberiye, kara pelin, ısırgan ve kekik.

Şakakları rahatlatmak için: Kedinanesi (yaprak ve çiçekli tepeleri), sarı papatya, karakafes otu.
Saç toniği yapmak için (Saça hacim ve parlaklık kazandırmak üzere):Aynısefa, kaz otu, atkuyruğu, ıhlamur çiçekleri, latin çiçeği, maydanoz, biberiye, adaçayı, kara pelin, ısırgan ve suteresi.

Bitleri kovmak için: Acıağaç yongaları ya da ardıç yemişini bir yemek kaşığı elma sirkesi ile karıştırın. Bunu iki haftalık aralıklarla haftada üç kez uygulayın.
Saç Bakım Yağı ve Toniği: Saçlar ısıyla çalışan saç şekillendirici cihazlar, boya, kimyasallar       içeren saç bakım ürünleri ve güneş nedeniyle kuruyup yıpranabilir. Saçların sağlık ve güzelliğini korumak, saç tellerini yumuşatmak, dökülmesini önlemek için, doğal yağların kullanıldığı saç bakımı uygulayabilirsiniz.

Saçlar üzerinde olumlu etkilerini 2 3 uygulamadan sonra görebileceğiniz sıcak yağ bakımı özellikle yıpranmış saçlara, aşırı kuru saç derisi olanlara ve uçlardaki kırıklara artanlara çok iyi gelecektir.

Badem yağı, çörek otu yağı, defne yağı, zeytinyağı ve jojoba yağı en popüler bakım yağlarındandır. Etkisini arttırmak için bu taşıyıcı yağların içine lavanta, limon yağı gibi uçucu yağlardan da bir kaç damla ekleyebilirsiniz.

Saçlarınızın uzunluğuna göre belirlediğiniz miktarda yağı çelik tencerede veya teflon bir tavada kısık ateşte 4 5 dakika ılıtın, daha sonra geniş ağızlı bir kaseye alın. Parmak uçlarınızı kaseye daldırıp öncelikle saç derinize masaj yaparak dairesel hareketlerle uygulamaya başlayın. Parmak uçlarınızla saç diplerine dairesel hareketlerle uygulayın. Kalan yağı da saçlarınıza sürün. Saçlarınızı topladıktan sonra yağın saça ve saç tellerine iyice işlemesi için en az 30 dakika bekletmeniz gerekir.

Saç toniğini her sabah, saç bakım yağını da haftada bir kez saç diplerine masaj yaparak uygulamak gerekir.

SAÇ TEDAVİLERİ
Kuru saçlar ile parlaklıktan yoksun saçlar, şampuanlanmadım önce sıcak yağ tedavisinden yürür görür.
Karşı sütunda görülen yararlı otlardan birini ve çok doymammış bitkisel yağlardan birini kullanarak bir yararlı ot yağı yapınız. Sözgelişi, şeftali çekirdeği içi, badem ya da ay çiçek yağı gibi.

Seçenek olarak, 6 damla esans yağını badem yağı ya da herhangi bir bitkisel yağa katınız. Yağ dan küçük bir miktarını avucunuza  dökün, ellerinizi ovuşturun. Sonra şakağa bastırıp saç telleri boyunca masaj yapın. Gerekiyorsa bu işlemi yineleyin.

BAŞINIZI BİR FOLYO YA DA BANYO BONESİ İLE ÖRTÜN.
Sonra sıcak suya batırılıp suyu sıkılmış bir havluyu başınıza iyice sarın. Havlu soğuyunca sıcağıyla değiştirin. Böylece 20 dakika bekleyin ve sonra , saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

GÜÇLÜ BİR YARARLI OT ŞAMPUANI
Bebek şampuanlarından bir fincan alın. Buna 2 yemek kaşığı seçtiğiniz yararlı otu kaynatarak elde ettiğiniz öz ile 4 damla esans yağı ekleyin.
Hepsini normal şekilde kullanın.

SABUN RENDESİ ŞAMPUANI
Yağlı saçlara iyi gelir. 2 yemek kaşığı sabun rendesini 570 mİ. su içinde 30 dakika süreyle ağır ağır kaynatın.

GÜLSULU CANLANDIRICI'
Şampuanlan kullanırken bu, saçı temizleyip canlandırmanın en iyi yoludur. Ancak bunun yerine, portakal suyu ya da yağlı saçlar için lavanta kullanılabilir.
Burada gülsuyuna daldırmak üzere bir 10 cm. olan 8-10 muslin ya da dantelden kare kumaş parçalarına gereksinim duyacaksınız. Gülsuyuna daldırılan muslin sert bir fırçaya sarıp bununla saçın ayırdığınız bölümüne vurarak kirleri çıkarın. İşlemi öteki kumaşları fırçaya sararak saçın öbür bölgelerinde yapıp artık hiç kir çıkmayana kadar sürdürün. Bu işlem aynı zamanda saça özel bir koku verir.

SUSUZ ŞAMPUANLAMA
Bu yöntem, saçımızı yeniden hızla canlandırmanın yoludur. 2 yemek kaşığı toz halindeki Floransa süseni kökünü 2 yemek kaşığı toz ararot ile karıştırın. Saçı küçük tutamlar halinde kaldırıp arasına bu toz karışımını serpin. Tozların saçtaki yağlan emmesi için 10 dakika kadar bekleyin ve sonra güçlü şekilde saçlarınızı fırçalayın.

SAÇ BAKIMINDA KULLANILAN YARARLI OTLAR
Kuru saçı iyileştirmek için: Dulavratotu kökü, kara kafes otu, mürver çiçeği, gülhatmi, maydanoz, adaçayı ve ısırgan.
Yağlı saçı iyileştirmek için: Aynısefa, atkuyruğu, limonun suyu, oğulotu, lavanta, nane, biberiye, kara pelin, ısırgan ve kekik.
Kepeği önlemek için: Dulavratotu, san papatya, soğan ve sarımsak (bu ikisi güçlü ama nahoş kokuludur), kaz otu, maydanoz, biberiye, kara peliıı, ısırgan ve kekik.
Şakakları rahatlatmak için: Kedinanesi (yaprak ve çiçekli tepeleri), san papatya, kara kafes otu.
Saç toniği yapmak için (Saça hacim ve parlaklık kazandırmak üzere): Aynısefa, kaz otu, atkuyruğu, ıhlamur çiçekleri, Latin çiçeği, maydanoz, biberiye, adaçayı, kara pelin, ısırgan ve suteresi.
Bitleri kovmak için: Acıağaç yongaları ya da ardıç yemişini bir yemek kaşığı elma sirkesi ile karıştırın. Bunu iki haftalık aralıklarla haftada üç kez uygulayım.

SAÇ KIRAN VE SAÇ  DÖKÜLMESİ
İÇİNDEKİLER (BİTKİLER KURUTULMUŞTUR.
ÇINAR AĞACI KABUĞU                      CİVAN PERÇEMİ
MEŞE PALAMUTU MEYVESİ                    KEKİK
AKKUŞ AĞACI                                      ÇAM YAPRAĞI
BİBERİYE OTU                                      LAVANTA ÇİÇEĞİ
ISIRGAN YAPRAĞI                                KESTANE AĞACI APRAĞI
SARIMSAK                                           YAĞLAR
SOĞAN                                               BADEM YAĞI
CEVİZ YAPRAĞI                                   CEVİZ YAĞI
DULAVRAT OTU                                   ÇAM KEREBENDİ YAĞI
KANTARON ÇİÇEĞİ                              ÇÖREK OTU YAĞI
KAYIN AĞACU YAPRAĞI                        DEFNE YAĞI
ŞİMŞİR AĞACI                                     ELMA YAĞI
KARAHİNDİBABA                                 GECEMUMU YAĞI
HİNT YAĞI
FAYDALARI:

Saç derisinde kan dolaşımının hızlanmasında, saç dökülmelerinin uyarılmasında ve saç dökülmesine karşı yardımcıdır. Aşırı alerjik kişilerde kullanılmamalıdır.
Bitkiler ölçümleri 1'er tutamdır. Bitkiler önce tıslar takırdar sonra fokurdar ateş söndürülür dinlenmeye bırakılır. Dinlenilen su süzülerek saçlar yıkanır. Karışım yağlar hepsi bir şişede toplanır banyodan sonra parmak uçlarıyla fonksiyon yapılır.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLER SAÇKIRAN BÖLÜMLER TEMİZLENİR.
Bayanlarda saç çıkma şansı çoktur, erkeklere şeftali tüyü yoğunluğu olur. Şu ana kadar erkeklerde ne kadar uğraşılsa da kolay kolay saç çıkmaz.
Ekseriyet Şubat - Mart ayları genetik olarak çoğunda saç olayları saçı olmayan (kel) dir .Saçı olmayanlarda farklı bir özellik vardır. Her şey kafada biter.  Diğer aylarda doğanlarda saç çıkma olayı  % 50 saç çıkma ihtimali çoktur.
Bunun için bayanlar ve erkeklerde Vitamin bölümümüzde B3,B6,B9 eksikliği görüldüğünden dolayı bu vitaminler karşılanırsa hem saç dökülmesi hem saç çıkma ihtimali vardır.

BOYA KURALI
Papatya saçları sarartır.
Biberiye ,kekik ,Adacayı. Saçları siyahlaştırır.
Kadife çiçeği ,kına .Saçları kızıla boyar.
Ceviz kabuğu diş yeşil. Saçları  kahverengine boyar.

SUSUZ ŞAMPUAN
Kullanım Alanı; Hasta yatanlar için, suya karşı alerjisi olanlar için canlı (köpek ,hayvan.)
Karakafes otu
Ararot tozu
Her iki tanesi toz hale getirilerek saça serpilir. Saç iki elle iyice ovulur. Sonra da elle çırpılarak saç taranır.
Faydası; Saçtaki yağı yok eder bit, pire ,sirkeyi yok eder Saçı temiz bırakır.

ARAROT;
Maranta adlı kamıştan veya ona benzeyen başka bitkilerin köklerinde çıkarılan bir tozdur. Sıcak iklimlerde yetişir. Kokusu ve tadı olmayan tozdur.
Çocukların mamasında kullanılır.
Hastalıktan sonra görülen halsizlikleri giderir.
Kanın dolaşımını sağlar
Vücudu kuvvetlendirir.

YOL DA YÜRÜRKEN PARA KAZANAN ADAM
Bir tarif var sadece bu dünyadan göç ettiğim zaman yazılacak işte o zaman gerçekleri yakalayıp kellik sona erecek....
İlk soracağınız soru... Dünyanın.. En zengini olur dersin ...Benim bu dünyada mala şan şöhrete ihtiyacım yok..... Var da olsa ....Her şey Senim olsa ....Boş....Siteyi okursan paraya önem vermediğimi anlarsın ,benim her  şeyim doğa....

TÜM İSAL ISIRICI BATICI OTLAR SAÇA FAYDALARI...
Tüm isal edici, ısırıcı, batıcı ,otlar infilasyon suları friksiyonla bayanlarda saç çıkarma ve erkeklerde şeftali tüyü çıkartan ve 3 6 9 b serisini tamamlayan saç dipleri hücreler nefes aldığı süre saç dökülmesini öner....
Bazı isal edici otlar zehirlidir onu da sirke ruhu veya sirke ile yiofilüzyon edilir.. Eski maya tarihlerinde gıda zehirlerini uçurmak için yüksek dağlara çıkararak bol oksijen basıncıyla zehirleri uçurarak gıdalarını karşılarken ..şimdiki tarihte ise buna yiofilizyon demekteler..
 
 Devam edecek
DUYURU MODÜLÜ SAKLI-ŞİFA
ZİYARET İSTATİSLİĞİ SAKLI-ŞİFA
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam17
Toplam Ziyaret1319709
ALTIN GÜMÜŞ BAKIR SAKLI-ŞİFA
AlışSatış
Dolar34.165034.3019
Euro36.973437.1216
ALKALİ MEDİKAL SU SAKLI ŞİFA
https://www.skli-sifa.com