• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
   

  SAKLI-ŞİFA  https://www.sakli-sifa.com  

Evren dengesini yakalamak hasta olup çare aramak değil.

Hasta olmamak için hastalığa sebepleri yok etmek.

ARTIK ZAMANI GELMİŞTİR
Musibet bitmeyecek yaratılıştan beri var olan ama bilin hiçbir virüs yaratanın evrenin yaratmış olduğu bedeni içinde algılama senyörleri bağışıklığı yıkamayacak bu insan elinden çıksa da sen yeter ki bedene bedenine bedenlere zarar verme ver dir me.. saklı şifa 

İnsanoğlu kendini çok büyük gösteriyor, evrende ne kadar küçük olduğunu bilseydi, kelimelerin gücünü anlardı gözler, beden ve eller ,insanın karakter yapısını ve içinde ki ruhu ölçer neydin ne olacaksın. saklı-şifa

 https://www.sakli-sifa.com   sakli-sifa.com     https://www.sakli-sifa.com

               Yeni ürünler bölgesel veri tarama      Yeni ürünler bölgesel tarama  veri toplama      Yeni ürünler bölgesel tarama veri toplama                         
Envidatoken
 https://www.sakli-sifa.com

Sen yapıyı kur geleçek için
Her şey yerin de olacak sabırla beklersen “gelecek gelecekte bir gün gelecek” sen yolundan korkma ve bekle o kapılar tek tek açılacak zamanlar için geleçek  
Site Menusu
Envida Stake Katılım
SÜR KAZAN
https://www.sakli-sifa.com

 https://www.sakli-sifa.com
shop.drivemining
 shop.drivemining
Site Haritası
Takvim

BİTKİSEL BESİN GIDA ÜRETİMLERİ SAKLI ŞİFA

BİTKİSEL SAĞLIKLI MACUNLAR
AVOKADOLU MACUN

Böbrek taşını ve kumu dökmeye faydalıdır. böbrek yetersizliğinde etkilidir. idrar yolları ve böbrek iltihabında kullanılmaktadır. safra kesesi taşlarını eriterek dışarı atılmasını sağlar. idrara rahat çıkılmasına yardımcı olur. idrar yolundaki yanmaları ortadan kaldırır. idrar yollarındaki iltihaptan dolayı ortaya çıkan ateşi düşürür. idrar kaçırmayı durdurur.
Avokado, böğürtlen kökü, mısır püskülü, kiraz sapı, ardıç, maydanoz, kırk kilit otu, civanperçemi, meyan kökü, hazanbel, hilton tohumu kullanılarak hazırlanır.

KARABAŞLI MACUN

Karabaşlı macun düzenli kullanıldığında kalp krizi riskini azaltır. kalp ve damar tıkanıklığında damar duvarlarını onararak kalp ritmini düzenler. kan şekerini dengeler, kan basıncını dengeleyerek tansiyonu düzenler. tansiyona bağlı olarak kulak çınlamasını ve uğultusuna iyi gelir. kandaki yağlanmayı önler. ayak ödemlerini önler.
Karabaş, hayıt tohumu, demir tiken, biberiye, oğul otu, kekik, tere, zeytin yaprağı ile yapılır, yemeklerden 20 dk önce 3 öğün 1 tatlı kaşığı alınması tavsiye edilir.

POLENLİ MACUN

Doğal bir beslenme öğesi olan polenli macun vücut için gerekli olan mineral, vitamin, protein, karbonhidrat takviyesi sağlar. demir, potasyum fosfor ve magnezyum eksikliğini giderir. bağışıklık sistemini ve kemik gelişimini sağlamaya yardımcıdır. hastalıklara karşı direnci arttırır, kansızlığı giderir.

iştah açmaya, kilo aldırmaya, vücudu zinde tutmaya beden ve zihin yorgunluğunu gidermeye; gastrit, kolit ve karaciğer iltihaplarının tedavisinde yardımcı olur. sindirim sistemini düzenler. kemikleri geliştirir vücuda zindelik verir. 3 yaş üzeri çocukların gelişmesinde aktif rol oynar. bağırsak parazitlerini döker .

Bal, polen, ısırgan, tarçın, kuşburnu, çörek otu, kınakına, anason, bamya çiçeği ile yapılır. keçi boynuzu tozu, ısırgan tohumu, muskat, keten tohumu, nöbet şekeri, kına kına, turp tohumu, soya unu, mahlep, tahin, kabak çekirdeği, üzüm pekmezi, keçi boynuzu pekmezi de kullanılabilir.
Kavanoz her seferinde karıştırılarak günde 3 kez, yemeklerden 10 dakika önce birer tatlı kaşığı yenir.

ACI BAKLALI MACUNU

Kandaki şeker oranını düşürür. kolesterol ve tansiyonu dengeler. şekerden dolayı ortaya çıkan sindirim bozukluklarını gidermede etkilidir. pankreasın düzenli çalışmasını sağlar. uyku uyuma isteğini azaltır.

Kekik, bamya, ısırgan, böğürtlen, zeytin yaprağı, pelin, defne yaprağı ile hazırlanır. günde 3 öğün yeme kaşığı alınması tavsiye edilir.

PROPOLİSLİ MACUN

Propolis, işçi arıların değişik ağaç ve çalılardan toplayarak kendilerini soğuk ve hastalıklardan korumak amacı ile kovanı kapladıkları reçinemsi maddeye denir.polen, arıların 200 ila 3000 arası çiçekten toplayarak, kanatlarında kovana getirdikleri bitkinin erkek üreme hücresi olan doğa harikası bir bitki özüdür.arı sütü, işçi arıların vücudunda polenlerin sindirimi sırasında ortaya çıkan krem kıvamında bir sıvıdır; arıların başlarının iki yanındaki bezlerden salgılanmaktadır.

Propolisli macun, kulak burun boğaz ve solunum yolları hastalıklarında kullanılan dünyanın en doğal ve kuvvetli antibiyotiğidir. bağırsak sistemini güçlendirir. kemik erimesinde makrofajları aktive eder. kalın bağırsak tümör hücrelerini sikotinlere etki ederek yok eder. mikro organizmaların asit direncine karşı etkilidir. ateş düşürücüdür. yüksek kan basıncını azaltır. . kılcal damarların güçlendirilmesinde faydalıdır. anti bakteriyel özelliği vardır. kandaki yüksek kolesterolü düşürür.

Bal, polen, propolis, arı sütü ile yapılır, sabah akşam yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı alınabilir

REDGİNSENLİ MACUN

Afrodizyak uyarıcı ve cinsel gücü artırır. kan basıncını ve şekeri düşürür. strese karşı etkilidir. kanser hücrelerinin üremesini engeller. tüm metabolizma fonksiyonlarını düzenler. sperm sayısı artırır. yaşlanmayı geciktiricidir.kalp kasının çalışmasını güçlendirir. kan yapıcı özelliğe sahiptir. halsizlik ve isteksizliği ortadan kaldırır. İçinde.
Bal, polen, hindistan cevizi, zencefil, karanfil, kuşburnu, havlican, kakule, safran, redgiseng ve arı sütü bulunur.

SPİRULİNALI MACUN

Kansızlık şikâyetlerinde kan yapmada etkilidir. kalbi takviye eder düzenli çalışmasını sağlar. tansiyonu dengelemede, mide ve sindirim sisteminde, reflü de, anne sütünü arttırmada biyolojik dayanaklılığı artırır. diyet esnasında vücudun yoksun kaldığı besin maddelerini takviye eder. İçinde.

Yenibahar, kebabiye, redgiseng, spirulina, polen, arısütü ve harnup pekmezi bulunur.

ZEYTİN YAPRAKLI MACUN

Yüksek tansiyon, kandaki fazla şekeri düşürmede, boyun bölgesinde çıkan yüksek şekerden dolayı müzminleşen çıbanların kurutulmasında, pankreas faaliyetini düzenlemede ve tembelliğini gidermede, çalışmasını artırmada etkilidir.
Zeytin yaprağı, kekik, alıç, funda, biberiye, bamya, anason, turunç yaprağı, çörek otu, karabaş, şahtere, adaçayı ile hazırlanır.

ZENCEFİLLİ MACUN

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. astım bronşit nefes darlığına faydalıdır. bronşları açar. balgam söktürür. öksürüğü giderir. göğsü yumuşatır. üst solunum yolları enfeksiyonlarına faydalıdır. bademcik ve boğaz iltihabına iyi gelir. sinüzite etkilidir. ateş düşürür. antiseptik özelliği sayesinde mide bağırsak enfeksiyonlarında ve gıda zehirlenmesinde etkilidir. kolit benzeri sindirim bozukluklarında faydalıdır.
Zencefil ,cam balı, mahlep, greçka ,karanfil

SEDEF MACUNU

sedef, deri hastalıklarının en önemlilerinden olup, kronik, tekrarlayıcı ve sık rastlanan bir rahatsızlıktır. burada muhtevasını vereceğimiz macun sedef hastalığında, sindirim sistemini düzenlemede, karaciğer takviyesinde ve güçlendirmede merkez sinir sistemini düzenlemede sakinleştirici özelliğe sahiptir. kaşınmalarda sedef kremi kullanılmalıdır.

Tedavi süresince; baharatlı, asitli yiyecekler ve alkollü içeceklerden kaçınılmalıdır.
defneyaprağı, karabiber, halile, çam sakızı, revendçini, çörek otu, zencefil, darılfülfül, havlıcan, ısırgan tohumu, sarısabır, anason, udihindi, kereviz tohumu, mesteki sakız, bal ile hazırlanır.

YEŞİL ÇAYLI MACUN

Kanser durdurmada ve küçültmede kansere karşı vücut direncini arttırmada beta korotinden dolayı vücuttaki radyosyonu atmada yaşlılığı geciktirmede kemo ve radyoterapinin yan etkilerini azaltmada kullanılır. enfeksiyon hastalıklarına karşı vücut direncini arttırmada akut kalp yetmezliğini önleyici etkiye sahiptir.

Kötü huylu hücreleri, oksijen ve besin maddelerinden yoksun bırakarak büyümesini ve çoğalmasını engeller.

Spirine, ronapolis, köpek balığı kıkırdağı, nane, kekik, biberiye, ısırgan otu, karabaş, polen, arısütü bulunur

EPİMEDYUMLU MACUN

Erkeklerde cinsel gücün artmasına yardımcı olur. sertleşme sorununu giderir. erken boşalmayı önler. afrodizyak etkisiyle erkeklerde ve kadınlarda cinsel isteğin artmasını sağlar. aktiviteden 1 saat önce 1 tatlı kaşığı alınması tavsiye edilir.
Bal epimedyum yaprağı

ENGİNARLI MACUN

Karaciğer rahatsızlıklarından dolayı kaynaklanan cilt lekeleri egzama mantar kaşıntı ciltte kızarıklık vb. gibi cilt sorunlarında yardımcı olabilir. hepatit (sarılık) abc kontrol altına almada anti oksidan özellikleri sayesinde anne adayları ve bebeğin sağlığında büyük ölçüde yardımcı olur. karaciğer büyümesinde anemi ve kan yetmezliği ile ilgili hastalıklarda kullanılır.

Karaciğer salgı işlevlerini uyarır düzenler ve güçlendirir. yüksek tansiyon şeker ve kolestrolün kontrol altına alınmasına yardımcı olur. karaciğerin yağlanmasında güvenle kullanılır. sindirim güçlüğü ve gut problemlerinde etkilidir.

Enginar, zerdeçal, papatya, andız otu, zencefil, hindiba, şahtere, civanperçemi, boya çiçeği, adaçayı, okaliptüs ile hazırlanır.

FORM MACUN

Tokluk hissi vererek yemek yemeyi engeller. vücutta bulunan fazla yağların yakılmasını sağlar. tansiyonu dengeler. sindirimi kolaylaştırır. bağırsakların çalışmasını düzenler. toksitleri idrar yoluyla atarak vücudun zinde kalmasını sağlar. üriner sistemi ve sindirin sistemini düzenler.

Rezene, kekik, defne, mersin, şahtere, anason, papatya, funda, ardıç, biberiye , sinameki ile yapılır.

GUATR MACUNU

Guatr, tiroid bezinin yeterince hormon salgılayamaması ve bu eksiği kapatmak üzere büyümesidir.

Tere, nane, papatya, ısırgan, huş yaprağı, biberiye, pelin, civanperçemi ile yapılır. yetişkinler için günde 3 kez yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı alınması tavsiye olunur.

EGZAMA MACUNU

Egzama, derinin sulanması ile meydana gelen bir iltihaptır. tıp dilinde kaşıntı ve kızartı ile ortaya çıkar.

Çörek otu, şahtere, sedef otu, biberiye, papatya, anason, ardıç, funda, adaçayı, hibiskus, sinirli ot, ebegümeci, sarısabır ile yapılır

AYRIKOTLU MACUN

bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. yanma ve sancıları giderir. hazmı kolaylaştırarak kabızlığı giderir. kalın bağırsak iltihabına iyi gelir. kalın bağırsak kanamalarını durdurur.

Ayrık otu, ısırgan, sinameki, defne, kekik, civanperçemi, güzellik, acı bakla , ebegümeci ile yapılır.

MASİS MACUN

Kilo aldırmada cinsel güç ve sperm arttırmada, çocukların gelişiminde kullanılır .Kalp damar tıkanıklığı, astım, bronşit, nefes darlığı, prostat büyümesi ve iltihabı, karaciğer yetersizliği, hepatit c, romatizma rahatsızlıkların tedavisinde faydalıdır.

Avokado, bamya çiçeği, civanperçemi, okaliptus, ginko bloba, mısır püskülü, gül hatmi, kekik, keten tohumu, biberiye, lavanta, kırkkilit otu, brokoli, adaçayı, fuata, zencefil, rezene, zerdeçal, yeşil çay, karanfil, enginar, yenibahar .havlıcan, ısırgan, kakule, ginseng, tarçın, kişniş, kantaron, nane, papatya, şahtere, hindiba, karabaş, kiraz sapı ile de yapılabilir.

KANTARONLU MACUN

Stres ve zihinsel yoğunluklarda etkilidir. kalp ritmini düzenler. sinirsel gastrit ve ülserde, migren ve baş ağrılarında, uykusuzluk ve halsizlik hallerinde, karaciğer ve cilt hastalıklarında, hafif ve orta dereceli depresyonlarda, bayanlarda menepoz döneminde ortaya çıkan korku gerginlik ve uykusuzluklarda etkilidir.

Kantaron, melisa, karabaş, mercan köşk, yeşil çay, bamya, ıhlamur, papatya, tarçın, karanfil, lavanta ile yapılır.

HERA MACUN

vücutta bulunan bel ve basendeki yağ tomurcuklarını eriterek idrar yolu ile dışarı atılmasını sağlar. bu sebepten dolayı bedensel incelme sağlanır. tokluk hissi vererek yemek yeme içgüdünüzü bastırır. %100 doğal bitki özlerinden yapıldığı için kilo kaybı sırasında oluşacak olan güç kaybını ve halsizliği ortadan kaldırır. ödem söktürücüdür
Tere tohumu, funda, biberiye, kekik, kiraz sapı, mısır püskülü, sinameki, yeşil çay, rezene, anason, limon kabuğu, kitre ile hazırlanır

BİBERİYELİ MACUN

Yüksek tansiyonda kalp damar rahatsızlıklarında kandaki yağlanmayı önler. kan şekerini dengeler. kalp ritmini düzenler. sinirsel kalp çarpıntılarını önler.
Biberiye, funda, kekik, kişniş, bamya, çoban çökerten, böğürtlen yaprağı, karabaş, keten ile yapılır.

GİNKO BLOBA MACUN

Beyin damarlarında kan pıhtılaşmasını önler, konsantrasyonu sağlar. unutkanlığı önleyicidir. hafıza kaybında stres hallerinde ve zihinsel yorgunluklarda beyne daha fazla kan ve oksijen ulaşmasını sağlar. erken boşalma ve üriner rahatsızlıklarda damar sertliğinde ve atar damar tıkanıklığında yüksek basınca karşı anti alerjen ve iltihap önleyici özelliğe sahiptir.

Hazırlanmasında ginkgo biloba, limon çiçeği, kına kına, ginseng, alıç çiçeği, melisa kullanılır.

ERBOŞA MACUN

Adamotu, kakule, karanfil, yenibahar, lavanta, maydanoz, karabiber, harnup unu, roka, tarçın, tere, zencefil, çam balı ile hazırlanır.

Uzun süreli ereksiyon sağlamaya faydalıdır. afrodizyak uyarıcı ve cinsel güç artırmada etkilidir. sperm sayısını artırır. halsizlik ve isteksizliği giderir.

CİVANPERÇEMLİ MACUN

Menopoz dönemindeki rahatsızlık ağrı, sancı ve sinirsel durumlarda etkilidir. kemik erimesinde adet düzensizliğinde, rahim ve idrar yolu iltihabında faydalıdır. hormonal bozukluklarda miyon kist ve tümörde etkilidir. uyku düzenleyici ve yatıştırıcıdır. sorunlu akıntılarda görülmüştür.

Çivanperçemi, mersin, melisa, lavanta, aslanpençesi, tarçın, elma, portakal çiçeği, kantaron, kırkkilit otu kullanılarak hazırlanır.

ÖĞÜTÜLMÜŞ ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

Cilde canlı ve taze bir görüntü verir. yaşlılık belirtilerini azaltır ve yaşlanmayı geciktirir. afrodizyak özelliğe sahiptir. vücutta biriken kimyasal zehirleri atmaya yardımcı olur. damar duvarını yenileyerek kalp atışını düzenler. unutkanlık ve konsantrasyon sorunlarını giderir. e vitamininden 50 kat daha güçlüdür. hemoroid ve basurda damar sarkmasını önler.

KUDRET NARLI MACUN

Gastrit ülser ve kolit rahatsızlıklarında, mide yanması ve ekşimelerde safradan kaynaklanan acı su gelmesinde, mide ve bağırsak enfeksiyonlarında kronik kabızlıkta mide şişkinliklerinde, kalın bağırsak ve iltihaplarında hazım kolaylaştırıcı ve gaz giderici karın ağrılarını giderir.

Kudret narı, keten tohumu, çam sakızı, zerdeçal, ebegümeci, kantaron, anason, rezene, kimyon, günlük ile hazırlanır.

KEREVİZLİ MACUN

Prostat iltihabı, idrar düzensizliğinde, idrar yollarındaki iltihaplanmalarda idrar tutamama gibi problemlerde bedende biriken ödemlerin atılmasında eklem rahatsızlıklarında, bayanlarda üreme organları kaynaklı mikrobik hastalıklara bağlı olmayan sancı ve ağrılarda, bağ dokusu direncini arttırmada kullanılmaktadır.
Kereviz tohumu, böğürtlen, biberiye, mersin, funda, mürver, yakı otu, mısır püskülü, kırkkilit otu ile yapılır.

KEKİKLİ MACUN

Siyatik ve eklem romatizmaları ve ağrılarında etkilidir. mide bulantısını gidermeye faydalıdır. sinirsel organizma titreklikleri tedavi etme özelliğine sahiptir. iltihaplı eklem ağrılarında kullanılmaktadır.

Kekik, kereviz, ısırgan, ardıç, böğürtlen, kişniş, funda, ceviz yaprağı, ayrık otu, rezene, anason, atkuyruğu ile hazırlanır.

HAVLİCANLI MACUN

Çocukların gelişimine yardımcı olur. gece altına kaçırmayı ortadan kaldırır. bel gevşekliğine hastalıklara karşı direnç artırmada üriner sistemin gelişmesinde etkilidir. idrar tutamama gibi sorunları ortadan kaldırır. kemik yapasını geliştirir. kansızlığı giderir. iştah açar ve vücudu zinde tutar. mide ve bağırsak gazlarını alır.

Havlıcan, kantaron, ısırgan, karanfil, günlük, papatya, nane, peygamber çiçeği ile yapılır.

MACUNU FELASİFE

Mideyi güçlendirir, hazmı kolaylaştırır, zihni güçlendirir, erkeklik gücünü artırır, yeller giderir.

karabiber, zencefil, tarçın, helile, çam fıstığı, toz haline getirilir bal ile macun yapılır, birer ikişer kaşık yutulur.

MACUNU SEVRİNCAN

Mafsal ağrılarına, siyatiğe, idrar zorluğuna, sırt ve kalça ağrılarına, vücuttaki yellere, haya şişliklerine, basura, yüz felcine, rahim hastalıklarına, siroz hastalığına, dalak hastalıklarına şifa verir.

Kara helile, sarı helile, çiğdem, kabili kimyon, kereviz tohumu, karabiber, denizköpüğü, Hindistan tuzu, udinindi, kına, rezene, mahmude, zencefil toz haline getirilerek bal ile macun yapılır, birer çay kaşığı yutulur.

MACUNU KEBİR

Damar tıkanıklıklarını açar, dimağı kuvvetlendirir, aklı ve zekâyı arttırır, vücuttaki yelleri temizler.

Kabili, katranköpüğü, zencefil, kişniş, hardal, yosun, kına tohumu, kereviz, sarısabır, dövülmüş gül, mesteki, sümbül, udinindi, safran, papatya, misk, amber ile yapılır. tüm bitkiler gülsuyu içinde ezilerek yeteri kadar süzme bal ile macun yapılır.

MACUNU KUŞT

Bu macunun faydaları şöhreti büyük olan bu macun, soğuktan kaynaklanan bütün hastalıklara iyi gelir. vücudun nemini giderir, balgamın kökünü keser, erkekliği arttırır. felce, unutkanlığa, el ayak titremesine, nefes darlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, damar sertliğine, yellere, mide ve karaciğer zafiyetine, makad ve rahim hastalıklarına şifa verir. idrarı söktürür, yüze kan getirir.

Anason, kereviz tohumu, mürsafi, ayrık kökü, besbase, zencefil, udihindi, burçak ravendçini, safran toz haline getirilerek, bal ile macun yapılır, günde bir çay kaşığı yutulur

Macundan 10 ar gr. alınarak birer bardak hunnab şerbeti ile içilir.

SARIMSAK MACUNU

Sarımsak sütü emene kadar kaynatılır, sonra yağ ilâve edilerek bir müddet daha kaynatılır; daha sonra bal katılarak karıştırılır ve bir müddet ateşte tutularak koyu mayi haline getirilir; diğer maddeler toz haline getirilerek elde edilen macuna karıştırılır, temiz bir kaba konarak muhafaza edilir.

Dövülmüş sarımsak, taze süt, tuzsuz tereyağı, bal, zencefil, karabiber, darufülfül, tarçın, kebabiye, hindistan cevizi, akırıkarha, havlican, gül yağı, safran kullanılarak hazırlanır.

AK ŞEMSEDDİN HAZRETLERİNİN TERKİP ETMİŞ OLDUĞU MACUN:

Çocuğu olmayanlara, erkeklikten kalanlara, idrarını tutamayanlara, bel ağrısına, bel soğukluğuna, baş ağrısına, kuvve i hazımaya, diz ve omuz ağrılarına, eklem ağrılarına, siyatiğe, basura, kulunca faydalıdır

Çörekotu, zencefil, topalak, havuç tohumu, soğan tohumu, anason, tarçın, dârüfülfül, kebabiye mesteki, günlük, safran, andız kökü, havlıcan, meşe kavrulmuş palamutu unu, kavrulmuş simit unu dövülür, elekten geçirilir, yeteri kadar hakiki balla karıştırılarak macun yapılır. 9 15 gr. kadar yutulur. 
 

NAR EKŞİSİ SOSU İMALATI(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Glikoz200gr

Sitrik Asit90 gr(limon tuzu)

Nar özü50 gr

Karamel10 gr (Renklendirici çoğu zararlıdır.)Su650 gr

 

İŞLEM;

Bir kap içerisinde su ve glikoz konularak tam olarak eritilir. Ve sonra sitrik asit ilave edilerek tekrar karıştırılır. Daha sonra az bir su içerisinde karamel eritilerek kap üzerine konulur karıştırılır. Sonolarak nar özü eklenerek karıştırılır ve işlem tamamlanır.

ORGANİK YAPIM TARİFİ ;

Çok miktarda nar suyu sıkılır ve ateş üzerine konarak karıştırılır. Suyu uçasıya kadar ateş üzerinde bırakılır. Çok az miktar kalan nar suyu gerçek nar ekşisidir.

LİMON SOSU İMALATI;(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Sitrik asit150 gr(limon tuzu)

Koruyucu10 gr

Su840 gr

Boya(sarı)Yeterli miktar

İŞLEM;

Bir kap içerisine sitrik asit ve su konularak eritilir ve biraz suda boya eritilerek eklenir ve karıştırılır. Son olarak koruyucu ilave edilerek işlem tamamlanır.

ORGANİK YAPIM TARİFİ;

Limon kabuğuyla birlikte rendelenir .İçine çok az miktarda limon tuzu atılır 1 gün buzdolabında bekletilir.2 .gün 1 litre suyun içine 1 çay kaşığı karbonat atılır. Bekletilen sosu iyice karıştırılır.1 gün daha bekletilir ve kullanılır.

SİRKE İMALATI;(FABRİKASYON)

MADDELERMİKTAR;

Asetik asit250 gr

Üzüm suyu100 gr

Su650 gr

İŞLEM;

Bir kap içerisine mevcut su konur ve üzerine asetik asit ilave edilerek karıştırılır .Daha sonra karışım üzerine üzüm suyu eklenerek karıştırılıp satış için paketlenir.

ORGANİK YAPIM TARİFİ ;

EKONOMİK SİRKE İMALATI ;(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Asetik asit150 gr

Su850 gr

BoyaYeterli miktar

İŞLEM;

Bir kap içerisine mevcut su konur ve üzerine gerekli miktar gıda boyası eklenerek karıştırılıp renklendirilir. Daha sonra asetik asit ilave edilerek işlem tamamlanır.

ORGANİK YAPIM TARİFİ;

ŞALGAM İMALATI(FABRİKASYON )

MADDELER;MİKTARI;

Setik(bulgur unu)45 gr

Ekmek mayası5 gr

Su950 gr

TuzYeterli miktar

Siyah havuçYeterli miktar

İŞLEM;

Bir kap içerisine setik konularak üzerine hamur olacak kadar su eklenerek hamur haline getirilir ve ekmek mayası eklenerek tekrar yoğurulur. Sonra bu hamur kapalı bir ortamda ekşimesi için bekletilir. Tam olarak ekşidikten sonra hamur bir bidon içerisine konur ve üzerine mevcut su ilave edilerek bekletilir .Ara sıra tadına bakılarak gerekli olan kadar tuz eklenir .İstenilen kıvama gelince içerisine siyah havuçlar kesilerek su renklendirilir.

ORGANİK YAPIM TARİFİ;

Sadece farkı mayası birer tutam halinde bulgur nohut fasulye ile yapılır.

DONDORMA İMALATI;(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Süt(koyun sütü)800 gr

Şeker180 gr

Salep10 gr

Nişasta10 gr

İŞLEM;

Bir kap içeresinde süt kaynatılır. Sonraüzerine şeker eklenir eritilir .Daha sonra salep ve nişasta başka bir yerde soğuk su içerisinde eritilerek kaynamış süt üzerine eklenerek sürekli çırpılır .Daha sonra buzdolabının buzluğuna konur ve her yarım saatte bir buzdolabından alınarak aynı işlem tekrarlanır .Karışım sakız haline gelinceye kadar bu işlem yapılır sonra yenir.

FRİKO DONDURMA İMALATI

Maddeler

Şeker200 gr

Kakao25 gr

Un25 gr

Nişasta25 gr

Salep25 gr

Süt700 gr

Fındık kırıntısıYeter miktar

Yapim…Temiz bir kap içerisine un, nişasta, şeker, salep,kakao ,konularak karıştırılır ve sonrası kaynama noktasına kadar kaynatılır. Daha sonra ateşten alınarak üzerine fındık kırıntısı eklenerek tekrar karıştırılır çırpılır ,ve kalıplara alınır.

KETÇAP İMALATI;(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Domates salçası400 gr

Şeker150 gr

Sıvı yağ100 gr

Tuz50 gr

Sirke50 gr

Su250 gr

BaharatYeterli miktar

İŞLEM ;

Bir kap içerisine domates salçası ve su konularak karıştırılır ve kap ateş üzerine alınarak kaynama noktasına kadar ısıtılır. Sonra içerisine sıvı yağ ve sirke ilave edilerek tekrar karıştırılır. Son olarak kap ateşten alınarak üzerine baharat eklenir ve belli bir koyuluk kazanınca işlem tamamlanır.

MAYONEZ İMALATI(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Yumurta sarısı400 gr

Hardal50 gr

Sirke50 gr

Sıvı yağ100 gr

Tuz25 gr

Limon konsantresi50 gr

Glikoz75 gr

Su150 gr

Un50 gr

Nişasta50 gr

İŞLEM;

Bir kap içerisine su ve un konularak kısık bir ateşte ısıtılır ve sonra kap ateşten alınarak yukarıdaki maddeler birer birer kaba konularak sürekli karıştırılır. Ve belli bir kıvama gelince paketlenir.

PEYNİR İMALATI;(FABRİKASYON

MADDELER;MİKTARI;

SütYeterli miktar

Peynir mayasıYeterli miktar

İŞLEM

Peynir genellikle koyun sütünden elde edilir. Mevcut süt kaynatılır ve soğumaya yakın içerisine istenilen miktar kadar peynir mayası konularak belli bir ısıda tutularak sütün pıhtılaşması sağlanır. Daha sonra pıhtılaşan sütün fazla suyu alınarak kalıplanır ve hazır duruma gelir.

SADE PEYNİR İMALATI (FABRİKASYON);

MADDELER;MİKTARI;

Süt970 gr

Peynir Mayası30 gr

İŞLEM;

Mevcut süt 35 40 dereceye kadar ısıtılır ve içerisine peynir mayası konularak karıştırılır .Sonra kabın etrafı iyice sarılarak dışarıdan izole edilir. Ve sütün pıhtılaşması sağlanır ve süt pıhtılaşıncaya kadar yerinden oynatılmaz. Pıhtılaştıktan sonra temiz bir tülbentle fazla suyu süzülür. Ve pres altında 5 6 saat bekletilerek tüm sudan arındırılır. Sonra kalan peynir kısmı tuzlanarak tekrar preslenir. Ve gerekli ise kalıplanır.

KREM PEYNİR İMALATI;(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Süt850 gr

Peynir mayası50 gr

Süt kaymağı100 gr

İŞLEM;

Bir kap içerisine mevcut su konur ve 30 35 dereceye kadar ısıtılır ve üzerine peynir mayası ilave edilerek karıştırılır ve süt pıhtılaşınca fazla suyu pres altında alınır .Ve kalan peynir kısmına az miktar tuz ve mevcut süt kaymağı ekleyerek karıştırılır ve kalıplanarak işlem tamamlanır.

TOZ HAZIR ÇORBA İMALATI;(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Kurutulmuş sebzeler300 gr

Sodyum mono glumat150 gr(konulmaz zararlıdır ..)

Nişasta200 gr

Un150 gr

Bitkisel protein200 gr

İŞLEM ;

Boş bir kap içerisine yukarıdaki maddeler sıra ile konularak karıştırılır ve paketlenerek satışa hazır duruma getirilir.

NOT;

Hazır çorba pişirilir iken istek üzerinde gerekirse tuz ,limon ve likit yağı konulabilir.

SAKIZ İMALATI;(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Çiklet500 gr

Parafin200 gr

Şeker300 gr

Boya ve esansYeterli miktar

İŞLEM;

Bir su banyosu içerisindeki bir kap içerisine çiklet konularak yumuşatılır ve üzerine parafin ilave edilerek karıştırılır .Sonra karışıma şeker eklenerek tekrar karıştırılır ve son olarak boya ve esans verilerek işlem tamamlanır.

MEYVE KONSANTRE İMALATI;(FABRİKASYON)

MADDELER;MİKTARI;

Su400 gr

Sitrik asit100 gr(limon tuzu)

Şeker200 gr

Meyve konsantresi290 gr

Guargum10 gr(Hindistan bitkisi toz hali)

İŞLEM;

Bir kap içerisine mevcut su konur ve üzerine sitrik asit ve şeker eklenerek eritilir. Sonra karışıma guar gum eklenerek kıvamverilir .Son olarakkarışım içerisine meyve konsantresi eklenerek karıştırılır ve işlem tamamlanır.

TOZ İÇECEK İMALATI;(FABRİKASYON)

ESANSESANS

MADDELER;MİKTARI;

Sitrik asit200 gr(limon tuzu)

Sodyum bi karbonat200 gr

Pudra şekeri600 gr

Boya ve esansYeterli miktar

İŞLEM;

Bir karıştırıcı içerisine sitrik asit sodyum bi karbonat ve pudraşekeri onularak karıştırılır .Daha sonra az bir suda gıda boyası ve esans karıştırılarak bu toz karışım üzerine ilave edilerek işlem tamamlanır.

TURŞU SUYU VE TURŞU;(ATOM)

Kırmızı lahana kaynatılır. Suyu bolca çıkarılır .Suyu soğuyunca içerisine

SalatalıkYeşil elma (küçük diri)

Kırmızı lahanaElma sirkesi

LahanaSodyum benzoat (koruyucu)

SarımsakAz isteğe bağlı kaya tuzu)

KelekBiber

HavuçCin biberi (isteğe bağlı)

katılarak tamamlanır. Ve afiyetle yenir.

ŞEKER HASTALARI İÇİN ÇEMEN ;

Çemen unu 4,5 kez terbiye edilir .Acı suyu alınır. Et suyu ile krem haline getirilir. Ve afiyetle yenir.

ÇEMEN;

Çemen unu 4-5 kez terbiye edilir .İçine 7 baharat katılır. İsteğe bağlı ceviz ve biber salçası konur. Ve afiyetle yenir.

 

NOT: Dışardan alırsanız renklendiriciye dikkat edilmeli.

KOKUSUZ ÇEMEN;

İçerisine aşağıdaki maddeler konularak

Biber salçası

Melek otu (2 gr toz sadece çemen kokusunu vermek için )Vitamin

7 Baharat

Ceviz

Daha sonra karıştırılarak afiyetle yenir.

7 BAHARAT ;

Kimyon-Yeni bahar

Zerdeçal-Toz acı biber

Zencefil-Pul biber

Kori

YOĞURTTARİFİ;

Sütü kaynatın 78 Cve kaynattıktan sonra kaselere koyun 36 C de mayalayın. Tekrar bir dolap içerisinde 1,30 saatte oda ve dolap sıcaklığını 75 C çıkarın ve vaktini doldurduktan sonra kapıları ve dolabı açın. Oda sıcaklığını veya dolap sıcaklığı düşesiye kadar yerinden oynatmayın .Dolap veya oda sıcaklığı 15 C kadar sertleşen yoğurdu artı 4.5 dereceye koyun ve dinlenen yoğurdu satış veya afiyetle yenir.

Süzme yoğurt yapmak isterseniz tülbent içine koyun 24 saat süzün. Süzülen yoğurt süzme olarak getirin.

Fazla bekleyen yoğurdu atmayın.Hemen ateş üzerine koyun üste çıkan loru tuzlayın. Tülbent içinde sıkın buzdolabınıza koyun.

KARINCALAR İÇİN TOZ İMALATI;

MADDELER;MİKTARLARI;

Pento kloro fenol300 gr

O dikloro benzen700 gr

İŞLEM;

Yukarıdaki iki madde toz olduğundan sıralamasına bakmadan bir kap içerisinde karıştırılıp kullanılır veya paketlenir satışa hazır duruma bırakılır.

Kinevi madde satan yerlerde bulunabilir .Kullanırken maske ve eldiven takılır. Cilt alerjisi olanlar kesinlikle değmemesi gerekir.

GÜVE TABLETİMALATI;

MADDELER;MİKTARLARI;

Naftalin600 gr

Kükürt tozu300 gr

Nitro benzol100 gr

 

İŞLEM;

Bir kap içerisine yukarıdaki maddeler karıştırılır ve daha sonra belli bir basınç altında preslenir ve tablet haline getirilip güveler için kullanılır.

Kinevi madde satan yerlerde bulunabilir eldivenli ve maskeli

BALIK OLTA SIVISI İMALATI;

MADDELER;MİKTARLARI;

Rhodim yağı500 gr

Kimyon yağı350 gr

Misk tentürü150 gr

İŞLEM;

Bir kap içerisine yukarıdaki maddeler homojen oluncaya kadar karıştırılır ve bir gün dinlenmeye bırakılır.

NOT;

Bu karışımın bir kaç damlası balık oltasına sürülmesi yeterlidir .Bu karışımın kokusu balık avlanmasında çok etkilidir

KEDİ VE KÖPEK İÇİN TOZ BESİN İMALATI;

MADDELER;MİKTARLARI;

Mısır unu250 gr

Buğday kepeği150 gr

Balık unu100 gr

Buğday unu200 gr

Süt tozu100 gr

Kemik tozu100 gr

Yonca unu50 gr

Tuz50 gr

İŞLEM;

Yukarıdaki maddelerin hepsi toz olduğundan bir kap içerisine konularak karıştırılır ve kedi ,köpeklere besin olarak verilir.

KAFES KUŞLARINA YEM İMALATI;

MADDELER;MİKTARLARI;

Bisküvi kırıntısı600 gr

Toz şeker200 gr

Haşhaş tohumu tozu150 gr

Kemik tozu50 gr

İŞLEM;

Bir kap içerisine yukarıdaki maddeler tek tek konularak karıştırılır .Bu yem evde rahatlıkla kafes kuşlarına verilir.

HAMMADDE ERİTME MALZEMESİ;

5 NUMARA3 NUMARA

5 Numaralı tencerenin az miktarda su konur.3 numaralı tencerenin içine hammadde konularak 5 numaralı tencerenin üzerine iç içe geçirilir. Arada kaynayan su 3 numaradaki hammaddeyi eritir. Ve malzeme bu şekilde hazırlanır. Tüm hammaddeler direk ateş görmez sakıncalıdır.

NOT;

Eriyen hammadde önceden hazırlanmış kaplara dökülür.

MUM İMALATI;

MADDELER;MİKTARLARI;

Parafin1000 gr

BoyaYeterli miktar

İŞLEM;

Parafin bir kap içerisinde erime noktasına kadar ısıtılır .Sonra daha önce yağlanmış veya arap sabunu ile sıvanmış kalıplara dökülür .İstenildiğinde parafin eridiği noktada parafine uygun bir renk ile renklendirilebilirPamuk ipliği kalıpların orta kısmına yerleştirilir.

MUM İMALATI 2;

MADDELER;MİKTARLARI;

Parafin900 gr

Stearik asit100 gr

BoyaYeterli miktar

İŞLEM;

Bir kap içerisinde parafin konularak renk noktasına kadar eritilir ve sonra üzerine stearik asit ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra erime noktasında isteniliyorsa renklendirilebilir. Stearik asit muma belli bir sertlik verir.

NOT; Kalıplar belli bir yağ ile veya arap sabunu ile sıvanır. Çünkü parafin başka bir şekilde kalıptan ayrılmaz .Kalıpların orta kısmına pamuk ipliği yerleştirmeyi unutmamak gerekir.

KOKULU MUM İMALATI;

MADDELER;MİKTARLARI;

Parafin1000 gr

BoyaYeterli mitar

EsansYeterli miktar

İŞLEM;

Bir kap içerisine parafin konularak erime noktasına kadar ısıtılır .Sonra parafine uyumlu renk ilave edilerek renklendirilir .Daha sonra kap ateşten alınarak belli bir süre sonra esans eklenerek karıştırılır .Son olarak yağlanmış kalıplaraalınarak şekillenir. Parafin kalıplarda soğuyunca kalıplardan alınır. Kalıpların ortasına pamuk ipliği konur...Meyve türü esanslardan koyabilirsiniz.

KOKULU MUM İMALATI 2;

MADDELER;MİKTARLARI;

Parafin800 gr

Stearik asit 200 gr

EsansYeterli miktar

BoyaYeterli miktar

İŞLEM;

Bir kap içerisine parafin konularak erime noktasına kadar ısıtılır ve eritilir .Sonra üzerine stearik asit eklenerek karıştırılır. Daha sonra karışım içerisine parafin uyumlupigment ilave edilerek renklendirilir .Sonra kap ateşten alınarak belli bir süre sonra esans eklenerek karıştırılır. Kalıpların orta kısmına pamuk ipliği bağlanır. Daha sonra parafin kalıplara dökülerek soğumaya bırakılır .Meyve türlü esanslardan koyabilirsiniz.

GÜMÜŞ PARLATMA TOZU İMALATI;

MADDELER;MİKTARLARI;

Tebeşir tozu750 gr

Sodyum karbonat100 gr

Sitrik asit150 gr (limon tozu)

İŞLEM;

Yukarıdaki maddeler bir karıştırıcı içerisine konularak karıştırılır. Ve bu karışım ıslatılarak kullanılır.

MÜKEMMEL KAN DURDURUCU (İÇTEN);

Keten+Udhindi+ Kitre+ Kardeş kanı+Havlucan +Mazı

 

5 gr3gr2 gr2 gr2 gr2 gr

 

Keten tohumu, udihindi, kitre, ikikardeş kanı, havlucan, mazı toz halinde yutulur.(1 çay kaşığının 4/1 kadar yutulur)

Bu tertipi ilaç firmaları mükemmel bir şekilde hijyenli bir ortamda kapsül veya sıvısını(premix ekstrası) yapılıp piyasaya sürülmesi insan sağlığına fayda sağlıyacaktır.

-PREMİX ANLAMI;4-5 bitkinin karışımı ile çıkan suya PREMİX denir.

-Zorunlu hallerde kullanılır.

-18 yaş üstü için uygundur.

-Hiçbir yan etkisi yoktur.

MÜKEMMEL BİR DEZENFEKTE

Melaleuca alternifolia (Çay Ağacı)Distile Suyu

BiberiyeDistile Suyu

CivanperçemiDistile Suyu

Elde etmiş olduğunuz ürün tüm kümes hayvanlarında hayvansal şap hastalıklarında ,arılarda hastalığa yakalanmamasını sağlarsınız. Bu ürün tarih boyunca kullanılmıştır.

Eczaneden diyalize su alıyorsun 5 lt bunun içine yukarıdaki su 1 er lit re ekstralarını dök içine 500gr çay ağacı yagı ,250 biberiye,100 gr civan pençeni yağı homojen olasıya kadar çalkala bome su cihazı la 15 derece 20 dereceler de yakala az veya çok çıkarsa diyolize suyu azat veya çoğalt bu karışım anttı varavo ve yavru çürüğünü yo kediciAyrıca kümes hayvanları hastalıktan koruma veinsanlar daki mantarı yok edici..

Mantar, bit ,pire, tüm canlılarda kullana bilirsiniz Antiviral virüsleri ,Antibakteriyel, bakterileri, Antiflogitik iltihapları ,Dirantimikozit mantarları tamamen yok edersiniz yapımı .antıvarova, kümes hayvanlarda ,hastalıkları.Dünyanın gelecek 30 yılın dezenfektesidir .İnsanoğlu yeni yeni elementler keşfettikçe yeni yeni bilinmeyen hastalıklar çıkacaktır.

SADECE : Bit pire için 5 lt 50 cc sirke ruhu koyun.

 

ŞEFFAF SABUN İMALATİ----GLİSERİNLİ ----

Maddeler

Gliserin150 gr

Hint yağı150 gr

Koko yağı150 gr

Şeker25 gr

Etil alkol25 gr

Su500 gr

Kostikyüzde 50Yeter miktarda

EsansYeter miktarda

Yapım

Bir ısıtıcı kazan içerisine mevcut su ve kostik konulurısı 80 dereceye kadar ısıtılır. Sonra yapılacak işlem gliserın ,hint yağı ,kakova yağı ilave edilerek 2 saat kırıştırılır. Daha sonrakarışıma etil alkorve şeker konularak karıştırılır .Karışım jele dönüşüme geçince sabun laşmayabaşlamıştır .Sonra ateşten alınarak içerisine esans konularak kalıp ve şekil verilir.

80 DERECELİK KOLANYA YAPIMI

Maddeler

Etil alkol700 gr

Su260 gr

Esans40 gr

BoyaYeter miktar

 

Kokulu bitkiler ,boya çıkartan bitkilerle demleme usulü ede edebilirsiniz.

Aynı şekilde …Tıraş losyonu, parfüm imalatı ,yapa bilirsiniz.

YAPIM…

Bir karıştırıcı kazan içerisine etil alkol ve esans koyularak karıştırılır ve sonra üzerine su ilave edilerek 80 derecelik kolonya imalatı yapılır . Son olarak boya konularak işlem tamamlanmış olur.

 

EVDE DOĞAL PEYNİR YOĞURT ve SABUN YAPIMIYARARLI OTLARDAN KREM YAPIMI VE BANYO YOĞURT

Yoğurdun ilk olarak kimlerce ve nasıl üretildiği üzerine kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte ilk defa Anadolu’da yapıldığı ve 6000 yıldır üretilip tüketildiği tahmin edilmektedir. İlk yoğurdun nasıl yapıldı sorusunun kesin bir cevabı yoktur. (Anadolu’da eski atalarımızın keçiboynuzu(meyve) tazesinden kaynamış sütün içine atılarak yoğurt mayası çalınırdı. Yoğurt mayası ana temeli

Vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur. Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini korur. Kolesterol emilimini azaltır. Tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir. Mide ve bağırsak hastalıklarından, mide, kolon ve ince bağırsak kanserlerine kadar birçok hastalığa karşı koruyucudur. Yoğurt, doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisidir.

Güzellik için de çok önemli bir besin kaynağı olan yoğurt cilde parlaklık kazandırır.

Yüzde 61 oranında yağ yakıcı özelliği nedeniyle çabuk kilo vermek ve özellikle karın bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için de ideal bir besindir.

 

EVDE DOĞAL YOĞURT YAPIMI

Yoğurt ihtiyaca göre yapılmalıdır.

Örnek: 5 Kilogram sütten 3,5 kilogram yoğurt çıkar.

5 litre günlük süt

1 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı: Sütü çelik bir tencereye alın, kaynatın. Kaynatma sırasında 5 10 dakika karıştırılarak sütü havalandırın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve 15 20 dakika kısık ateşte, kaynamadan sıcaklığını koruyarak pişirmeye devam edin.

Kaynatıp, ılınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. 36 dereceye düşene kadar bekleyin. Süte parmağınızı sokup 7’ye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık olmuş demektir.

Mayanız asla soğuk olmamalıdır. Bir kâsede bulunan oda ısısındaki yoğurt mayasını birkaç yemek kaşığı ılık sütle (maya için hazırladığınız sütten alabilirsiniz) karıştırın. Bu karışımı çömlek, cam ya da porselen kaptaki yoğurt yapmaya hazır sütünüzün içine katın ve birkaç tur karıştırın.

Mayalanan sütün üzerini bir süzgeçle örtün (süzgeç, sütün hava almasını sağlayacak).

Mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile etrafını ve üzerini iyice sarın hiç yerinden oynatmayın. Beş-altı saat sonra açın ve ağzı açık olarak buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 5 6 saat, mümkünse bir gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Buzdolabında bekletme süresi ne kadar uzatılırsa kıvamı daha iyi olur.

Mayalayacağınız kabı, üstünü saracağınız örtünün üzerine yerleştirin, hem mayaladıktan sonra örtünün kenarları ile etrafını ve üstünü kolayca örtersiniz, hem de ısısını daha iyi korumuş olursunuz.

Eğer bir kilodan fazla sütten mayalamaksanız, tek bir kap yerine çeşitli ölçülerdeki kaplarda mayalayın. Kullanımı daha kolay olacaktır.

Yoğurdunuzu akşamüstü hazırlayın, böylece bütün gece buzdolabında dinlenmiş, kıvamını bulmuş olur. Ertesi gün rahatlıkla kullanırsınız.

Temiz bir, bir bez torba içinde, birkaç saat süzerseniz süzme yoğurt olarak kullanabilirsiniz

EVDE DOĞAL PEYNİR YAPIMI

Peynir yapmak istediğiniz sütü (8 kg süt¬ten1 kg peynir çıkar) kaynatın. 58-62 derecede doğal peynir mayası katın ve tekrar 78 dereceye kadar ısıtın Peynir cendereye toplanır tülbentten süzülerek peynir yapabilirsiniz. Bu peyniri vakumlarsanız eski peynir yapabilirsiniz. (Kaşar peyniri sütte kaynatarak krem peynire çevirebilirsiniz.)

EVDE SABUN YAPIMI

Sabun günümüzde de saç ve vücut bakımı için bir alternatif bir üründür. Doğal sabunlar özellikle yağlı saçlara ve ciltlere iyi gelmektedir. Kimyasal içerikli sabunlar yerine evinizde doğal, daha sağlıklı sabunlar üretip kullanabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞLI SABUN YAPIMI

6 litre zeytinyağı, 6 litre su, 1 kilo kostik, metal olmayan kap kacak. Bu malzeme ile iki tip sabun yapmak mümkündür.

İlki. “Soğuk su sabunu” olarak anılan ve ev temizimde kullanılan sabun türüdür. Yapımı da şöyle: 6 litre suyun içinde. 1 kilo kostik tamamen eritilir. Bu eriyik zeytinyağı üzerine damla damla akıtılarak tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılır. İşlem bittiğinde sabun işlemi de bitmiştir, (taşan sabun uygun ortamda soğumaya bırakılır ve sonra bıçakla kesilerek kalıplanır.

“Sıcak su sabunu” ise şöyle yapılır: Aynı ölçüler kullanılır ama diğerinden farkı, işlemin kaynatarak yapılmasıdır. Bu yöntemde su altta kalır ve sabun üstte toplanır. Bu sabun düz bir zemine dökülüp katılaşınca kesilir.

ŞEFFAF SABUN İMALATİ----GLİSERİNLİ ----

Gliserin150 gr

Hint yağı150 gr

Koko yağı150 gr

Şeker25 gr

Etil alkol25 gr

Su500 gr

Kostikyüzde 50Yeter miktarda

EsansYeter miktarda

Yapım ….Bir ısıtıcı kazan içerisine mevcut su ve kostik konulurısı 80 dereceye kadar ısıtılır. Sonra yapılacak işlem gliserin, Hint yağı ,kak ova yağı ilave edilerek 2 saat karıştırılır. Daha sonra ocaktan indirilerekkarışıma etil alkorve şeker konularak karıştırılır.Karışım jele dönüşüme geçince sabunlaşmayabaşlamıştır. Sonraiçerisine esans konularak kalıp ve şekil verilir.

KOLANYA YAPIMI

Etil alkol700 gr

Su260 gr

Esans40 gr

BoyaYeter miktar

Kokulu bitkiler ,boya çıkartan bitkilerle demleme usulü ede edebilirsiniz.

Aynı şekilde …Tıraş losyonu, parfüm imalatı, yapa bilirsiniz.

YAPIM…Bir karıştırıcı kazan içerisine etil alkol ve esans konularak karıştırılır ve sonra üzerine su ilave edilerek 80 derecelik kolonya imalatı yapılır . Son olarak boya konularak işlem tamamlanmış olur.

YARARLI OTLA YAPILAN İLAÇ ÖRNEKLERİ

Genel olarak yabanıl, yani doğanın buyruğu altında yetişen yararlı otların en çok etkin öğeyi içerdiği kabul edilse de, evde yetiştirilenlerin türlerinden emin olunacağı ve istediğiniz anda elinizin altında bulunacağı gerçeği bunların yeğlenme nedeni olur.

Üstelik böylece bir bitkiyi benzeriyle karıştırma rizikosundan kurtulunuz.

Yararlı otun kalitesi özellikle tedavi amacıyla kullanıldığında çok önemlidir. Temiz, lekesiz ve sağlam yaprakları, en çok etkin maddeyi içerdikleri dönemde seçin. Tersi ifade edilmedikçe yapraklar bitki çiçek açmadan önce; çiçekler iyice açtıklarında, meyveler olgunlaştığında, kökler yaprak etkinliğini sona erdiğinde ve kabuklar bitki özü arttığında en etkili dönemde bulunurlar.

Kurutulmuş yeşil otlar tıbbi yeterliliğini 6 7 ay sonra; kök, tohum ve kabuklar ise 2 ila 3 yıl sonra yitirirler.

İLAÇ TARİFLERİ VE DOZAJ

Genelde tariflerde ya taze ya da kurutulmuş , yararlı ot kullanılır. Taze otların olasılıkla daha i büyük tıbbi değeri varken kuru olanları bütün yıl boyunca elde hazır bulunacağından tariflerde j genelde kuru olanların miktarıma verilmektedir.

Ortalama olarak infiizyonlarda ya da kaynatılarak ! elde edilecek bitki özlerinde 1 çay kaşığı kuru ot, i 3 çay kaşığı tazesine denk olur.

Tek doz ilaç yapmak için 1 çay kaşığı yararlı otu (5 mİ.) bir fincan su (225 mİ.) içine koyun.

Bir günlük dozaj yapmak isterseniz 25 mİ. kuru ot ve 570 mİ. suyu buna ekleyin. Küçük çocuklar, zayıf ve çok yaşlı kişiler için yararlı ot miktarı (eğer etkili yararlı otlar kullanılıyorsa) yarı yarıya indirilmelidir.

Bir infüzyoııun genel dozajı 2ÜÜ mİ. kaynatılarak elde edilen bitki özlerinde bunun „üçte biridir. Bir rehber olarak bunu yemeklerden önce ve üç kez alınız. Artık ilaca gereksinim duymuyorsanız, bu dozajı azaltın ve kesin.

Yararlı otlar ‘doğal madde’ olduğu için yanlış düşünülerek herhangi bir miktarının ya da her birleşiminin alınabileceği varsayılmamalı; yararlı ot kullanımı ilkelerine uyulmalıdır

İLAÇ HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ

İNFÜZYON YA DA ÇAY

Sol alttaki bir dozaj için verilen miktarlara uyun. İnfüzyon için suyu kaynatın, 30 saniye bekleyin ve yararlı otu suya serperken 10 dakika süreyle ya da su itinana dek suyu karıştırıp arada bir otları dibe doğru bastırın. Sonra sıvıyı bir gün dinlendirin.

Bu yöntem tıbbi özelliklerini (öncelikle vitamin ve buharlaşan öğelerini) kolayca açığa çıkarıp yitiren yaprak ve çiçekler için yeğlenir. Ancak, işlemi yaparken oldukça kabın kapağını kapalı tutun. Bulabileceğiniz en teiniz suyu ya da maden suyunu kullanın.

Yüksek oranda kireç içeren (ya da çok sert olan) sular bitkilerin etkin öğelerini in füzyona katmalarım önleyebilir. Sonunda sıvıyı süzün. İstenirse bal ya da esmer şekerle tatlandırın.

KAYNATMA İLE ELDE EDİLEN BİTKİ ÖZÜ

Dozaj uyarı için bu sayfada verilen miktarlara uyun. Kuru otu, emaye ya da cam kaba suyla birlikte kovun ağır ağır kaynama noktasına kadar ısıtın. Sonra, ısıyı daha da azaltıp 10 dakika daha ateş üzerinde tutun. Ateşi kapayın ve otları 3 dakika süreyle iyice bastırın. Ve soğumaya bırakın.

Bu yöntem kök, kabuk ve tohum gibi sert bitki bölümleri için, bunlar önceden biraz ezilip parçalanarak uygulanır. Sonunda sıvı süzülür; istenirse bal ya da esmer şekerle tatlandırılır. Böyle bir sıvı 3 gün kadar buzdolabında dinlendirilip soma kullanılırsa daha iyi olur.

TOZLAR :

Kök, kabuk ya da kalın bitki sapları gibi iri ve sert bitki bölümleri parçalanıp ufalanır. Sonra bunlar kurumuş yaprak ve çiçeklerle birlikte havanda dövülür ya da kahve öğütücüsünde öğütülür. Böylece elde edilen bitki tozları içecek ve çorbalara katılır ya da yemeklere baharat gibi serpilir.

ŞURUPLAR

Bunlar özellikle hoş kokmayan yararlı ot ilacını çocuklara verirken kokuyu maskelemek için ve öksürük ilacım kolay almak üzere kullanılır. 5 70 mİ. seçilmiş ot infüzyonunu ya da kaynama ile elde edilmiş bitki özünü 2-4 yemek kaşığı bal ile karıştırıp şurup kıvamına gelene kadar ısıtın. Sonra, soğutarak bunu buzdolabında saklayın.

Bu şurubu bir alkol eriyiğine katmak için önce 570 mİ suyu 4-6 yemek kaşığı bal ile birlikte ısıtıp kaynama noktasına kadar kaşıkla karıştırmayı sürdürün. Ateşin üzerinden alın. Bir birim eriyiği 3 birim şurupla karıştırın sonra buzdolabmda saklayın.

ALKOL ERİYİĞİ

110 gr. toz halindeki yararlı ot ya da 225 gr. doğranmış taze otu kapağı sıkı kapanan bir kaba koyun Buna en az 60 derecelik 570 mİ. alkol (örneğin, konyak ya da votka olabilir) ekleyin. Ancak, ne işlem görmüş etil alkol ne de ameliyat ispirtosu bu işe uygun olur. İki hafta süreyle bu karışımı ılık bir yerde tutup günde iki kez çalkalayın. Sonra iki kat muslin kumaştan süzerken olabildiğince çok sıvı almak için kumaşı sıkın. Kapağı iyi kapanan koyu renkli bir kavanoza koyun. Alkol eriyiği içeren ilaçlar daha uzun süreyle dayanır. Dozajı genellikle 5 15 damladır. Bu da doğrudan doğruya veya bir fincan sıcak suya katılıp içilebilir. Yararlı ot uzmanla ilaçlarında pek seyreltilmiş alkol eriyiklerini kullanırlar.

LİSANS YAĞLARI

Butılur genelde buharla damıtma ile çıkan yoğun bitki esanslarıdır. Evde küçük miktarla elde çimek olasıdır. Ama, onların kaynağından satın almak akılcı olur. Bir esans yağının bitkideki öğelerin hepsini içerdiğini garantilemek üzere; saf, içine başka hiçbir şey katılmamış esans yağlanın satan yerleri bulmak çok önemlidir. Esans yağları alkol eriyiği yapmakta, masaj yağlan hazırlamakta, merhem gibi bedene dıştan uygulanacak ürünleri i hazırlamakta çok iyidir.

MERHEM VE KREMLER

Yararlı otun güçlü bir in füzyonu ya da kaynama ile , elde ediniş yoğun bitle özünü hazırlayıp süzün.

Buna soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş safsuyu çiçek yağı gibi bir bitkisel yağı ekleyin. Sıvı ı halindeki bu karışımı buharlan çıkıp artık içinde i kabarcık görünmeyene kadar kaynatın.

Ancak, yararlı maddeleri içinde kalsın.

Buna bir seçenek olarak in füzyonu elde edilmiş yararlı ot yağını kullanın. Krem ;halinde katılaştırmak üzere 275 gr. yağa yeterliolacak 25 gr. eritilmiş balmumunda bu yağı kaşıklakarıştırarak ağır ağır ısıtın.

Ya da 25’er gr. lık balmumu, lanolin ve kakaoyağını eritip karıştırarak buna 110 gr. bitki ve otu ekleyin ve 10 dakika ağır ağır ısıtırken kaşıkla sürekli karıştırın.

Geniş ağızlı ve kapaklı bir kaba çift kat muslin kumaşla süzün. Günün tarihini de yazarak etiketleyin. Bir damla aselbent sakızının ya da alkollü eriyiğini buna damlatmak ömrünü uzatacaktır. Çatlamış cildi yıkıma uğratacağı için bu işte boraksı kullanmayın.

Petrol jöleleri nüfuz edici olmayan bir taban gibi işlev yapar. 90 gr. petrol jölesini emaye kaplı bir tencere veya kaseye koyup üzerine kaynar su dökerek eritin ve soğumaya bırakın. Sonra birkaç damla esans yağıyla (örneğin, burnu ve solunum yolunu rahatlatmak üzere okaliptüs esansı) birlikte ısıtırken kaşık ile karıştırın. Bir kaba aktarıp etiketleyin.

SICAK VE SOĞUK KOMPRESLER

Kompresler yararlı ot ilacım dışardan deriye uygulamakta yararlı olur. Sıcak kompres için, temiz bir keten ya da pamuklu kumaşı kaynamış suda elde edilen yararlı otun sıcak bitki özüne ya da in füzyonuna batırın. Sıcağa dayanıklı ve zarar görmüş yerinize bastırın.

Sıcaklığını koruması için kompresin üzerine plastik veya havlu sarın. Soğuyunca bunu yeni sıcak kompresle değiştirin ya da bir sıcak su şişesini havluya bastırın. Soğuk kompresi de aynı yöntemle hazırlayın ama kullanmadan önce soğuması için zaman tanıyın.

YARA LAPALARI

Bunlar sıcak kompreslere benzer. Ancak farkı, öz ya da in füzyon yerine bitkilerin kendilerinin kullanılmasıdır. Taze bitkiyi ezin ve bir kap içinde çok az suyla birlikte biraz ısıtın. Ya da bitkileri kaynar suyla karıştırın. Oluşan lapayı bedenin dayanacağı sıcaklıkta doğrudan doğruya cilde uygulayın. Sargı beziyle lapayı orada tutun. Kurumuş yararlı ot kullanırsanız onu önce toz haline getirin ve biraz kaynar suyla karıştırıp macun yapın. Eğer bu macun cildi rahatsız edecekse, onu iki kat kumaş arasına koyarak uygulayın.

 

Lapalar genelde kompresten çok daha etkilidir. Seçilen yararlı ot türüne uygun olarak kan dolaşımını hızlandırmada uyarıcı, ağrının ve sızıları yatıştırıcı ya da ciltteki kirleri sökücü olarak kullanılırlar. Lapa herhangi bir sinirsel stres ya da sindirim sorunu yaratmadan yararlı otun etkin öğelerinin bedendeki hedef bölgeye ulatacaktır.

HAFİF NEMLENDİRİCİ GÜLLÜ KREM

Günlük kullanım için hafif ve hoş bir krem

1 tatlı kaşığı balmumu 1 tatlı kaşığı lanolin 1 yemek kaşığı badem yağı 1/2 tatlı kaşığıbuğday özü yağı 1/4 tatlı kaşığı i boraks

3 yemek kaşığı ılık gülsuyu 6 damla gül esansı ( gül kokulu sardunya esansı) istenirse birkaç damla besin boyası

1. Kaşıkla sürekli karıştırarak balmumu ve ianoiini birlikte eritin.

2. Kısık ateşte yağlan ılıtın ve çırpmakta olduğunuz balmumuna ağır ağır karıştırın. Boraksı gülsuyu içinde çözdürün ve sonra ağır ağır balmumuna ekleyin. Bu karışımı soğuyana kadar çırpın. Sonra, karışını koyulaşmaya başlayana kadar kaşıkla karıştırın.

3. Karışımı kaşıkla kavanozlara aktarıp etiketleyin.

Sarmaşıldı selülit kremi i Bazı doktor ve bilim adamları seliilit konusunu | tartışıyor; çoğu kişi kendi cildine bakıp söylenenlerin tersini düşünüyor.

Bu tartışmanın sonucu her ne. olursa olsun, baldır ve kalçada biriken yağlı 'portakal kabuğu j her geçen gün daha fazla dikkati çekecektir. Selülitli alanlara masaj yapınız.

2 tatlı kaşığı balmumu 1 tatlı kaşığı emülsiyon ! sağlayan mum

3 tatlı kaşığı badem yağı

1 tatlı kaşığı avokado yağı

4 yemek kaşığı kaynamış yoğun sarmaşık özü 8’er damla mercanköşkü, rezene ve biberiye esansları

1. Mumları bir arada eritin. Yağları ılıtın ve ağır ağır mum eriyiğine katarken kaşıkla sürekli karıştırın.

2. Sarmaşık özünü çırpın ve içme esansları katmadan önce soğumasını bekleyin. Esansı bunun içine ağır ağır dökerken kaşıkla sürekli karıştırın.

3. Karışımı kaşıkla kavanozlara aktarıp etiketleyin.

SELÜLİT KREM

Bazı doktor ve bilim adamları selüloit konusunu tartışıyor; çoğu kişi kendi cildine bakıp söylenenlerin tersini düşünüyor.

Bu tartışmanın sonucu her ne. olursa olsun, baldır ve kalçada biriken yağlı 'portakal kabuğu j her geçen gün daha fazla dikkati çekecektir. Selüloitle alanlara masaj yapınız.

2 tatlı kaşığı balmumu 1 tatlı kaşığı emülsiyon sağlayan mum

3 tatlı kaşığı badem yağı

1 tatlı kaşığı avokado yağı

4 yemek kaşığı kaynamış yoğun sarmaşık özü 8’er damla mercanköşkü, rezene ve biberiye esansları

1. Mumları bir arada eritin. Yağları ılıtın ve ağır ağır mum eriyiğine katarken kaşıkla sürekli karıştırın.

2. Sarmaşık özünü çırpın ve içme esansları katmadan önce soğumasını bekleyin. Esansı bunun içine ağır ağır dökerken kaşıkla sürekli karıştırın.

3. Karışımı kaşıkla kavanozlara aktarıp etiketleyin.

AVOKADO VE ISIRGANLI NEMLENDİRİCİ

(yağlı ciltler için)

1 tatlı kaşığı balmumu

2 tatlı kaşığı

emülsiyon sağlayan mum 8 tatlı kaşığı fındık yağı 4 tatlı kaşığı avokado yağı

1/8 tatlı kaşığı boraks 2 yemek kaşığı yoğun ve ılık ısırgan otu infüzyoııu 4 damla sedü ağacı esansı

1. Mumları bir arada eritin. Yağları da eritin ve erimiş mumların içine ağır ağır dökerek karışımı çırpın.

2. Ilık infüzyon içinde boraksı çözdürün. Sonra, bunu yukardaki karışıma ağır ağır katarken çırpmayı sürdürün.

3. Soğuyan karışınım sedü esansı katıp kaşıkla iyice karıştırın. Daha sonra karışımı kaşıkla kavanozlara aktarıp etiketleyin.

KARA KAFES OTU VE AYNI SEFALI KREM

Bu krem, tüm cilt türleri için besleyici ve iyileştirici olup özellikle kaba Ve kuru ciltlere iyi getir. Ayrıca çatlamış ve yıpranmış eller için de çok iyi bir el kremidir.

Karakafes otu hücre yenilenmesine yardımcı olan bir maddeyi içerir. i yemek kaşığı balmumu 1 yemek kaşığı gliserin '

1 yemek kaşığı limon 1 yemek kaşığı kakao yağı 1,5 yemek kaşığı aynısefa çiçeği yağı

1/4 yemek kaşığı boraks 2 yemek kaşığı ılık karakafes otu yaprağı infüzyonu

6 damla petitgrain esansı

1. Bulmumunu eritin. Lanolin ve kakao yağını bir arada başka kapla eritin ve ağır ağır balmumuna katarken sürekli kaşıkla karıştırın.

2. Aynı sefa ile gliserini ılıtınyukardaki karışımın içine ağır ağır dökerken karıştırmayı sürdürün.

3. Ilık karakafes otu infüzyonu içinde boraksı çözdürün ilk karışıma ağır ağır katarken kaşıkla karıştırmaya devam edin. Karışım soğuyup koyu bir kıvama gelene kadar kaşıkla karıştırmayı bırakmayın. Sonra esansı katın.

4. Kaşıkla kavanozlara aktarıp etiketleyin.

YARARLI OT BANYOLARI

Temizlik, cilt bakımının birincil ve önde gelen etkinliğidir. Güzel kokulu yararlı ot banyosu, bunu yapmanın en keyifli ve iyileştirici yollarından biridir. Kan dolaşımım uyarıp artırmak ya da kasları rahatlatıp yatıştırmak ve bedeni huzur dolu bir gece uykusuna hazırlamak üzere banyo suyuna yararlı otları ekleyin.

Yarıda otların cildinizdeki şikayetlerinizi iyileştirecek veya yalın olarak güzel kokularından keyif alınacak türlerini seçin. Suyun sıcaklığını beden ısısı düzeyinde tutmaya çalışın. Eğer su çok sıcak olursa cilt terleyecek ve yararlı otun insanı iyileştirici nitelikleri olmayacaktır. Banyonuzdan en çok yarar sağlamak üzere suyun içinde en az 10 dakika süreyle rahatlayın.

YARARLI OT TORBALARI

Yararlı otları banyo suyuna katmanın en kolay yolu, üç ya da dört ot torbası musluktan sarkıtmak veya küçük bir yararlı ot damıtıcısını suyun içine koymaktır. Bir başka seçenek olarak, dört köşe müsün ya dantel kumaşın ortasına bir avuç yararlı otu koyup kumaşın köşelerini ortaya çekip bağlayarak bir bohça yapmak, sonra bu bohçayı iple musluğa bağlayarak suyun bohçanın üzerinden akmasını sağlamaktır.

Banyo suyu için tek ya da dörde kadar yararlı otun karışımı kullanılabilir. Bedeni ovmak üzere bohçaya biraz yulaf ezmesi veya kepek koyabilirsiniz. Bu torbayla banyonun sonuna doğru bedeni ovunuz.

YARARLI OT İNFÜZYONLARI

Yararlı otlan banyo suyuna katmak yerine onların iyileştirici niteliklerinden infüzyonluyararlanabilirsiniz: 275 gr kuru ya da 575 gr. taze otukaynamış suda demlendirerek infilüsyon elde edin. Bunun için, yararlı otlar- kaynar suda 10 dakika süreyle demlendirilmelidir. Sonrasüzülür ve kalan sıvı banyo suyuna katılır.

BEDENİ RAHATLATAN SİRKE BANYOLARI;

Sirkeli suyla banyo yapmakla kaslardaki kaşıntı ve ağrıyan geçirip cildi yumuşatabilirsiniz. Şu karışım hazırlayın:570 mİ. elma sirkesiyle bir avuç dolusu taze banyo otunu karıştırıp ağır ağır ısıtarak kaynama noktasına getirin. Bütün gece öylece bekletin. Süzün ve sıvıyı banyoda kullanın.

CİLT YUMUŞATICI SÜT BANYOLARI

3 yemek kaşığı süttozunu (aynı iyileştirici niteliklerin bulunmayacağından kaymağı ahırmış süttozu

olmamalı) çok sıkı bir muslin kumaş ya da dantel kumaşın içine, 50 gr. kuru veya 110 gr. taze mürver çiçeği, sarı papatya ya da ıhlamur çiçeği ile birlikte koyun. Torbayı banyo suyunun içme yerleştirin.

İYİLEŞTİRİCİ YAĞ BANYOLARI

5-10 damla yararlı esans yağım banyo suyuna katmanız size güzel kokusu ve yararlı etkileri olan su dolu bir küvetin içine uzanmanızı sağlar.

Bu yağı elin dayanacağı sıcaklıkta suya püskürtüp sonra suyu elle çalkalayarak iyice yayın. Esans yağım kesinlikle kaynar suya eklemeyin çünkü hemen buharlaşıp uçar.

Suyun sıcaklığı sizi de etkiler. Rahatlatıcı banyo için suyun sıcaklığı beden ısısının biraz altında olmalı Uyarıcı bir banyo yapmak için banyo suyunu 29°C alarak ayarlayın. Su sıcaklığı düşük olursa, yağ halindeki esanslar hemen uçmaz.

Kuru ciltler için yararlı ot esansına bir yemek kaşığı bademyağı ekleyin.

Yararı daha da yaygınlaşan banyo suyu hazırlamak isterseniz, esansa bir yemek kaşığı süt ekleyin. Köpüklü suda banyo yapmak isterseniz, esans yağma bir yemek kaşığı hafif sıvı sabun ekleyin.

Yararlı otlan banyo suyuna katmak yerine onların iyileştirici niteliklerinden infüzyonlu

İYİLEŞTİRİCİ BANYO OTLARI

Rahatlatıcı banyo otları

San papatya

Ihlamur çiçekleri

Şerbetçiotu

Keçi sakalı

Yasemin

Kediotu

UYARICI BANYO OTLARI

Fesleğen

Nane

Defne

Yarpuz

Okaliptüs

Rezene

Çam

Biberiye

Sarmaşık

Adaçayı

Lavanta

Solucanotu

Oğulotu

Kekik

Limon otu

İYİLEŞTİRİCİ BANYO OTLARI

Aynısefa çiçeği

Asian pençesi

 

Karakafes otu

Damkoruğu

Bahçe nanesi

Civanperçemi

BAHAR TONİĞİ BANYO OTLARI

Böğürtlen

Papatya

Karahindiba

Isırgan

 

 

 
DUYURU MODÜLÜ
ZİYARET İSTATİSLİĞİ
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam92
Toplam Ziyaret1301834
ALTIN GÜMÜŞ BAKIR DAN ŞAŞMA
AlışSatış
Dolar32.127132.2558
Euro34.634934.7737